Πανωφόρια γυναικεία: Ποιο να διαλέξεις ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Ένα καλό παλτό πρέπει να έχει τρεις ιδιότητες: να είναι ζεστό, κομψό και κολακευτικό. Τα πανωφόρια γυναικεία και ανδρικά βγαίνουν σε διάφορα στυλ κάθε χειμώνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε στυλ είναι το σωστό για σένα. Τα παλτά είναι από αυτά τα ρούχα, στα οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, καθώς δεν καλύπτονται με κάτι επιπλέον και δεν συγχωρούν λάθη, όπως τα πουλόβερ ή τα πουκάμισα. Είναι η τελική πινελιά στο ντύσιμό σου και γι’ αυτό πρέπει να αναδεικνύουν το σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο.

Ας δούμε παρακάτω ποιο είναι το ιδανικό παλτό για σένα ανάλογα με τον σωματότυπό σου. 

Κλεψύδρα

Το στήθος και η γοφοί έχουν παρόμοια περίμετρο, ενώ η μέση είναι καθορισμένη και λεπτή σε μια τέτοια σιλουέτα. Τα πανωφόρια με ζώνες είναι εξαιρετικά κομμάτια, για να τονίσουν τη μέση σου, όπως για παράδειγμα μια καμπαρντίνα. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάσαι ότι το παλτό δεν πρέπει να τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι γοφοί, γιατί θα τους κάνει να δείχνουν πιο μεγάλοι από όσο είναι στην πραγματικότητα.

Ημίπαλτο

 

Αχλάδι

Στο σωματότυπο αχλάδι, το στήθος και η μέση είναι λεπτότερα από τους γοφούς, οπότε στόχος είναι ένα πανωφόρι που τονίζει τους ώμους και τη μέση, ενώ επιμηκύνει τα πόδια σου. Έτσι, θα δημιουργηθεί περισσότερο εφέ κλεψύδρας. Σχέδια με μεγάλους γιακάδες και φαρδιά πέτα ή ένα παλτό με έξτρα επένδυση στο στήθος που χαρίζει όγκο είναι ιδανικά.

Γούνα μαύρη

Ανεστραμμένο τρίγωνο

Σε αυτά τα αθλητικά σώματα, οι ώμοι είναι ευρύτεροι από τους γοφούς, οπότε η ισορροπία ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρος του σώματος είναι το κλειδί εδώ. Δεν θέλεις ένα ογκώδες παλτό που θα κάνει τους ώμους να φαίνονται φαρδύτεροι από ότι είναι, ειδικά σε αντίθεση με τους πιο λεπτούς γοφούς και τα πόδια. Απόφυγε μεγάλα πέτα και κολάρα. Ένα ανάλαφρο πανωφόρι ή ένα ανοιχτό παλτό που αφήνει άπλετο χώρο για τους ώμους και τα χέρια είναι ό,τι πρέπει.

Παλτό λεοπάρ

Μήλο

Με αδύνατα πόδια και το λίπος να συσσωρεύεται στην κοιλιά, ο σωματότυπος μήλου χρειάζεται ένα ευρύχωρο παλτό που τραβά την προσοχή στα πόδια. Ένα πανωφόρι σε γραμμή Άλφα που τελειώνει ακριβώς στους γοφούς θα δώσει μια συμμετρική εικόνα που θα κάνει τα πόδια να φαίνονται λεπτότερα, θα καλύπτει τη μέση και θα αναδεικνύει το μπούστο.

παλτό με δύο χρώματα

Μονοκόμματο

Στο μονοκόμματο σωματότυπο, το στήθος, οι γοφοί αλλά και η μέση έχουν παρόμοια περίμετρο. Συνεπώς, στόχος είναι να δοθεί η αίσθηση της καμπύλης με παλτά που σφίγγουν στη μέση και φαρδαίνουν από εκεί και κάτω. Εδώ η ασυμμετρία είναι το ζητούμενο, οπότε γυναικεία πανωφόρια με μεγάλα μανίκια και κουκούλα θα δημιουργήσουν επίσης το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παλτό σαυροτό

 

Δείτε περισσότερα για τα γυναικεία πανωφόρια στην συλλογή της Miss-Simbolo.gr

Διαβάστε επίσης:

Γυναικεία πανωφόρια: Οι κανόνες για να τα φορέσεις σωστά